Nuoriso-osasto

Perusselvityksiä harjoittelemassa

Suolahden palokunnan nuorisotoiminta on muutaman viimevuoden ollut jäissä. Keväällä 2017 aloitimme uuden kauden ja kiinnnostus on ollut jopa niin suurta, että tällä hetkellä emme voi ottaa osastoon lisää nuoria. Mikäli haluaisit mukaan toimintaan, niin ole silti yhteydessä allekirjoittaneeseen niin katsotaan, mitä asialle on tehtävissä.

Nuoriso-osaston toiminnan pääpaino on oikeissa sammutusmiesten taidoissa, unohtamatta jokapäiväisessä elämässä tarvittavia kansalaistaitoja. Harjoitusaiheita ovat mm. palokunnan kalusto ja sen käyttö, ensiapu, alkusammutus, turvallisuusvalistus sekä fyysisestä kunnosta huolehtiminen. Tottakai vietämme nuorten kanssa aikaa myös rentoutuen esim. makkaraa paistaen, saunoen ja erilaisia pelejä pelaten.

Harjoittelu tapahtuu jokaisen omien edellytyksien mukaan, useimmat perussairaudetkaan eivät ole esteenä harrastukselle, tehtäviä kyllä löytyy jokaiselle. Kouluttajina toimii joukko kokeneempia palokuntalaisia. Merkittävä osa toimintaa ovat erilaiset leirit. Kesäisin järjestetään viikon mittainen oman alueen tai koko maan laajuinen koulutuspainotteinen leiri. Nämä ovat yleensä ikimuistoisia kokemuksia, joilla on mahdollisuus solmia ystävyyssuhteita toisten palokuntien nuoriin. Näiden lisäksi järjestetään myös oman palokunnan leirejä asemalla. Ohjelmassa on myös koulutusta, mutta pääsisältönä leirillä ovat tilanneharjoitukset, jotka pyritään järjestämään mahdollisimman todenmukaisiksi ”keikoiksi”.Leirillä nuoret jaetaan leiripalokuntiin, jotka hoitavat heille annetut lavastetut tehtävät, esimerkiksi erilaiset tulipalot ja liikenneonnettomuudet.

Mukaan toimintaan!

Nuoriso-osastoon voivat liittyä 10-15-vuotiaat tytöt ja pojat. Harjoitukset ovat torstaisin klo 17 Suolahden paloasemalla osoitteessa Keiteleentie 31. Toiminta on leirejä lukuun ottamatta maksutonta, varusteet lainataan palokunnan puolesta. Ainoastaan kumisaappaat ja hanskat kannattaa hankkia itse, jotta saa oikean kokoiset. Mikäli kiinnostuit toiminnasta ja haluat tulla tutustumaan tarkemmin, ota yhteyttä!

Teemu Julkunen, NOS-johtaja

Comments are closed.